Om

At eje et saltvandsakvarie er som at have sin egen lille tropiske bid af paradis. Du kan skabe det mest fascinerende univers af liv, som udvikler sig og gror. Forestil dig et fortryllende maleri i din stue, som er levende, forandrer sig, bliver flottere og mere farverigt som månederne og årene går.

Indenfor de sidste par år er der sket meget i saltvandsverdenen. Før i tiden krævede det en enorm viden, tonsvis af udstyr og ikke mindst – penge, at holde et saltvandsakvarie kørende. Sådan er det heldigvis ikke længere – men der er stadig rigtig mange i Danmark der tror det er sådan.

Denne side er bygget for at oplyse og udbrede kendskabet til denne fantastiske hobby. Du vil opleve, at en helt ny og fantastisk verden åbner sig og at det faktisk ikke behøver at være en hverken svær eller dyr hobby.

Koralrev

En fantastisk men truet verden

Vi lever i en tid hvor den globale opvarmning påvirker hele vores klode, herunder også verdens koralrev, dets bestande af fisk og hele den mangfoldighed af liv der findes dér. Det er enormt vigtigt, at vi får øje på hvor smukt og dyrebart det liv er, der findes disse steder.

For redder vi ikke verdens koralrev, vil ikke alene det utrolige liv der findes forsvinde, men verden vil også miste vigtige kilder til ny medicin, indtægtskilder og føde for tusindvis af mennesker, og endda på sigt måske kilden til selve den luft vi alle sammen indånder, da 80% af den oxygen vi indånder kommer fra verdenshavene.


Video: Hvad sker der når korallerne dør?

Måske tænker du, at man bør afstå fra at holde saltvandsfisk og koraller netop af den grund. Men faktisk er det modsat. Ved at flere får øjne op for hobbyen, vil der også være flere som vil få øjnene op for koralrevenes betydning for os alle. Den største trussel mod verdens koralrev er ikke akvarister, men derimod vores stadigt store uvidenhed om hvor vigtige de er at passe på.

Om siden

Det er visionen at saltiblodet.dk på sigt skal blive en af de mest informative sider i Danmark om saltvandsakvarie hobbyen. Her vil du finde anmeldelser, nyttig viden samt tips & tricks som vil hjælpe dig på vej, så du får succes med dit akvarie.

Siden drives som en hobby og indimellem kan der derfor gå lidt tid imellem opdateringerne. Saltiblodet.dk har pt. mellem 150-200 besøgende om måneden og er støt stigende. Har du gode idéer, tips, kritik eller kommentarer er du meget velkommen til at skrive.

Om mig

Jeg er en autodidakt, men dedikeret saltvandsakvarist. Jeg driver siden af min passion for hobbyen og min passion for at skrive. Jeg er hverken forhandler, biolog eller kemiker, så derfor kan du være sikker på at alt hvad du læser vil være både subjektivt og uvildigt. Anmeldelser er udelukkende baseret på mine egne erfaringer med produkterne.

Kontakt oplysninger:

Salt i Blodet
Simon Rødgaard
Tlf. 22290474
Email: kontakt@saltiblodet.dk

Simon Pedersen
Indehaver & skribent: Simon Rødgaard