Aiptasia X

Hvis ikke du allerede har stiftet bekendtskab med ord som glasrose eller pestanemone, er det helt sikkert du kommer til det på et tidspunkt. Glasroser er et træls bekendtskab i et saltvandsakvarie. Dels fordi de i sig selv ikke er særligt kønne. Men især fordi de spreder sig (som pesten) og har til vane at brænde og irritere alle de flotte og dyre koraller du har investeret i hvis de kommer i nærheden af dem.

Bekæmpelse af glasroser

Desværre er de meget udbredte og kan ofte gemme sig i det lille koralfragment du netop har købt uden at du måske lægger mærke til det. Glasroser er enormt hårdføre og kan klare sig i de værst tænkelige vandværdier. Du skal derfor være mere end både omhyggelig og heldig, hvis du helt slipper uden om at få en i baljen på et tidspunkt.

Det skulle da også være sådan at jeg åbenbart har fået introduceret pestanemoner i mit Reefer 170. Heldigvis kun et par stykker men de har siddet på bagsiden af en sten og gemt sig, så jeg har desværre ikke opdaget dem før. Så væk skal de!

Når noget er træls, er menneskeheden heldigvis sådan indrettet, at vi ofte forsøger at finde løsninger på det trælse. Sådan er det også med glasroser. Der findes en del produkter på markedet til bekæmpelse af glasroser. Desværre er der også en del som ikke helt virker, eller som har andre uønskede virkninger.

Undtagelsen er dog, kan jeg allerede godt afsløre, Aiptasia X fra Red Sea. Efter at have prøvet produktet et par gange føler jeg mig nu sikker nok i min sag til at lave en lille anmeldelse.

Indhold

I pakken finder du selve dåsen med væsken (som er lyserød), en brugervejledning samt en 3 ml. sprøjte med to tilhørende nåle – en der er lige og en der har en rundet spids. Er det virkelig alt man har brug for, tænker du måske? Ja, det er det.

Indholdet i pakken med Aiptasia X

Anvendelse af Aiptasia X

Manualen forklarer fint hvad man skal gøre og er læst på mindre end 5 minutter. Det er så simpelt at man blot skal slukke for alt flow i akvariet, fylde sprøjten op med væsken og langsomt fordele væsken ud på pestanemonens polypper. Dernæst går glasrosen bogstavelig talt i opløsning. Flowet skal være slukket i min. 15 minutter. Jeg var ret omhyggelig med at væsken ikke ramte andre koraller. Manualen lover dog at det er ufarligt for andre fisk og koraller. Videoen herunder viser også meget fint hvad der sker når man anvender Aiptasia X.

Konklusion

Jeg har nu i 14 dage holdt øje med om der er dukket andre glasroser op. Og det lader altså til at Aiptasia X har gjort kål på dem jeg havde. Så der er jo ikke andet at sige end at produktet holder hvad det lover.

BEDØMMELSE
Brugervenlighed
Virkning
Pris
Simon Pedersen er autodidakt, men dedikeret saltvandsakvarist. Skribent og indehaver af saltiblodet.dk.
aiptasia-xDet er svært at gøre andet end at give topkarakterer. Super nemt at bruge og virker meget effektivt. Prisen på ca 150,- kr for 60 ml. virker umiddelbart lidt dyrt men er det dog ikke, da der er til virkeligt mange behandlinger.