Algeskraberen er den stille helt i kampen mod alger i akvariet. Den simple, men effektive håndholdte enhed er designet til at fjerne alger fra glasset. Og den skal helst gøre det så skånsomt som muligt. Den er således en essentiel del af vedligeholdelsen i ethvert akvarie. Algeskrabere skal derfor både være robuste, praktiske og nemme at håndtere. Jeg har altid kørt med Tunze´s algeskrabere i den serie der hedder Care Magnet. Det har fungeret perfekt, men nogle gange skal man prøve noget nyt. Waterbox har været så venlige at sende mig et eksemplar af deres “Magnetic Glass Cleaner” som jeg vil se nærmere på i denne anmeldelse.

Design

Det første indtryk når jeg åbner pakken er at det hele udstråler kvalitet. I pakken er der flere skumlag der omkranser selve algeskraberen. Øverst ligger den side, som placeres uden på akvariet (dvs. “tør-siden). Det giver faktisk lidt samme fornemmelse rent æstetisk, som da jeg for nyligt åbnede pakken til min nye Iphone. Tør-siden er lavet af træ og det giver et lidt eksklusivt men rustikt look. Jeg er faktisk overrasket over, at noget så beskedent som en algeskraber kan efterlade det indtryk. Det har de altså gjort godt, Waterbox.

Ergonomi

Tør-siden ligger også rigtig godt i hånden. Den har en lethed over sig og virker på ingen måde tung eller kantet, som jeg ellers havde tænkt den nok ville være. De slebne fuger giver et greb som virker naturligt og jeg har ikke fornemmelsen af at den nemt glider ud af hånden. Waterbox navnet er indgraveret i træet, samt en advarsel om magnetens styrke. Der er ligeledes et klistermærke der indikerer at produktet er kvalitetstestet. Den del af tørsiden der vender mod glasset er et blød lag stof. Det giver en fornemmelse af, at den er skånsomt at anvende.

Den del der skal i vandet (vand-siden) er lavet af sort plast og har form som et lille kvadrat. Vand-delen virker ligeledes let. Her er den side der vender mod glasset lavet af en slags riflet gummi. Jeg kigger i pakken efter om der er flere dele, for jeg bliver faktisk i tvivl om der følger en skraber med. Men det gør der ikke til den mindste model viser det sig. De større modeller af Magnetic Glass Cleaner har også en skraber del, som påmonteres vand-siden.

Alt i alt et positivt indtryk ved første øjekast. Det eneste jeg har at udsætte på førstehåndsindtrykket, er at den skumindpakning som algeskraberen var pakket ind i. Den har desværre efterladt sorte pletter idet skummet klæbede sig til træet (ses også tydeligt på billederne). Men det er en dog en mindre ting.

Her er en ultra kort video anmeldelse af Magnetic Glass Cleaner fra Waterbox (hvis du ikke gider læse hele artiklen her)

Anvendelse

Da jeg tager Magnetic Glass Cleaner i brug første gang får jeg ligeledes et positivt indtryk. Den glider lydløst og ubesværet over akvarieglasset og fjerner den algefilm der er vokset frem efter et par dage uden menneskelig indblanding. Den er god til de store flader og den er relativt nem at styre. Klodsen gør det faktisk ret godt på trods af at at der ikke er påmonteret en skraber.

Men her kommer så min eneste anke – og hvor Tunze altså er den overlegen: I hjørnerne er det svært at nå ind, og det kan være lidt en kunst at få klodsen på indersiden til at pege i den retning man ønsker. Det kan være at det kommer med lidt øvelse. Det som til gengæld trækker op, er at når jeg giver slip, så flyder vand-siden stille og roligt op til overfladen. Det er helt som lovet – og jeg synes også at det fungerer bedre end i de flydende Tunze modeller der virker ret klodsede (og egentlig bare er basisudgaven der har fået badering på). Jeg er spændt på den lidt mere langvarige brug af Magnetic Glass Cleaner for det er kort tid jeg har haft den.

BEDØMMELSE
Ergonomi
Design og æstetik
Anvendelighed og praktik
Simon Pedersen er autodidakt, men dedikeret saltvandsakvarist. Skribent og indehaver af saltiblodet.dk.
waterbox-magnetic-glass-cleanerAlt i alt er Magnetic Glass Cleaner et lækker produkt fra Waterbox, som især skiller sig positivt ud på følelsen af æstetik og kvalitet. Rent praktisk kan det være en udfordring at det er svært at komme ud i hjørnerne, så man er nød til at supplere med en anden skraber alligevel. Det er dog muligt at dette er en anden sag ved de større udgaver af algeskraberen, da disse kommer med en skraber der kan påmonteres.