Turbo Snegl (Turbo fluctuosa)

0
1201
Turbo Snegl

En Turbo Snegl er nok en af de første “invertebrater” man som ny saltvandsakvarist kommer til at stifte bekendtskab med. Snegle er noget af det første levende man kan komme i sit akvarie efter indkøringsfasen er overstået. Dette skyldes at snegle som regel er ret hårføre og kan tåle at vandværdierne måske ikke er helt på plads. Som navnet antyder er en turbo snegl en “hurtig” fætter, der bevæger sig rundt i akvariet efter noget at spise. En turbo snegl spiser alger i mange slags afskygninger og er derfor meget effektiv til at rense akvariet efter indkøringsfasen. Den spiser simpelthen alger fra de levende sten og fra akvarieglasset.

Jeg købte 8 turbo snegle til mit Innovative Marine Nuvo 30L på 113 liter og jeg synes det har virket som om sneglene har været rimeligt gode til at holde rent. De store af dem kan være lidt voldsomme i deres jagt efter mad, så jeg har oplevet at de er kommet til at bulldoze hen over et par koraller som jeg ikke havde fået limet fast, hvilket resulterede i at de røg en tur ned på sandbunden.

Turbo Snegl
Turbo Sneglene spiser alger fra de levende sten

Man skal være opmærksom på, at hvis man har Eremit Krebs sammen med Turbo snegle, kan Eremitten finde på at slå sneglen ihjel for at overtage sneglehuset. Det er dog ikke noget jeg selv har oplevet, men det er måske fordi jeg har tomme sneglehuse liggende i akvariet som Eremitten kan overtage når den vokser og får behov for at skifte sneglehuset ud.

For ikke så længe siden opdagede jeg at der kom noget hvidt ud af en af sneglene og jeg fandt ud af at det er fordi de yngler. I første omgang blev jeg lidt bekymret for vandkvaliteten for vandet blev ret tåget. Men det skulle tilsyneladende ikke være noget problem. Det kunne være ret sjovt at få snegle babyer, men jeg har læst andetsteds at to snegle skal yngle samtidig  før man kan forvente at der kan blive snegle babyer ud af det….

Jeg optog en lille video af “foretagendet” som du kan se herunder: